joi, 13 decembrie 2007

Frica...

Oamenii destepti sunt liberi...In general oamenii se lasa dominati sau manipulati de frica. De frica sunt in stare sa isi cedeze libertatea de a actiona si de a gandi. Pentru multi este mai comod sa gandeasca altul pentru ei. Faci intr-adevar economie de energie, dar in schimb platesti prin supunere. Devii sclav.
Nimeni nu te poate obliga sa crezi si sa gandesti asa cum vrea el, daca tu insuti nu consimti lucrul asta. Nimeni nu poate intra in capul tau. Numai tu ai acces la creierul tau, la mintea ta. E o chestiune de liber arbitru.Pe frica se bazeaza si cei care profita de noi. Asta e de fapt tot secretul. Sa te temi, sa iti frica, sa iti atrofiezi ratiunea, logica. In clipa in care iti este frica nu mai gandesti rational, ai tendinta, ori de a fugi, ori de a te supune neconditionat. Il lasi pe altul sa gandeasca pentru tine, il lasi pe altul sa faca alegerile in viata pentru tine, devii robul lui si chiar crezi ca asa e normal, pentru ca asa fac toti cei din jurul tau.Daca oamenii nu ar fi atat de creduli, daca ar folosi creierul ca sa gandeasca si nu ca sa isi amplifice spaimele, lumea s-ar schimba radical. Toti oamenii ar fi liberi, si nu ar mai incerca sa se minta unii pe altii. O fac inca pentru ca le e frica de celalat, de ziua de maine, de multe, de foarte multe lucruri.
In schimb cei implicati cu adevarat pe o cale spirituala isi constientiza frica care le-a condus viata, pentru a deveni liberi.

Nu ii judecati pe ceilalti. Lasati-i pe ceilalti sa se lupte, sa fie dominati de ura, de frica, e alegerea lor, e viata lor! Voi fiti doar observatori, ai lor si totodata in principal, ai vostri.

Oamenii inteligenti isi croiesc singuri viata, ceilalti se plang, se lamenteaza tot timpul, nu mai au timp sa mai traiasca…

PS: acest articol nu imi apartine, autorul nu-l cunosc, l-am primit pe e-mail acum vreo 3-4 ani

Niciun comentariu: